30 December 2009

Congrats and Selamat Ulang Tahun


Congrats utk adek saya zazie aka si gemok-to-be yg dpt result PMR hari tu...
wlpn makan banyak and balek rumah selalu tdo,
beliau tetap dapat result yg baekkkk punya
serta dikelilingi dengan jumlah A yg banyak...haha
mungkin itulah rahsia kejayaan dia...

congrats and keep up ur gud wOrk sis...



and Selamat Ulang Tahun utk mama saye on 27 Dec lepas...
smoga pjg umo
sihat sokmo
murah rezeki
and hepi alwiz...

best dpt mkn besar same2...

saya
sayang
mama
saya




picit LIKE kalau suka ^___^

Terima Kasih 2009


I want to thank you Allah for the beautiful things that You gave
to us and the joy it brings…
when I’m lying in bed....
in my head all I think about is the bad things that I’ve done
and said feeling guilty over them deep in my soul…
always living my live out of control
but we learn from the mistakes we make
and turn away from all the things we hate…
coz its never too late to be a better girl…
Appreciate life and come to understand that
there will be things that we go through that would get to your mind
but you keep telling yourself it will be fine…
just a few more step to the end of the line
then we’ll be in peace to the end of time……………………


picit LIKE kalau suka ^___^

14 December 2009

semester terakhir di UTM (sanjungan bangsa)

semester terakhir saya di utm...sgt bersemangat...sbb tulah saya kembali awl ke sini.


nota kaki: bakpe la utm bukok awl sgt wehhh...jeng aku!!
picit LIKE kalau suka ^___^

04 December 2009

sebelas ribu



sape leh celen inbox aku???
ngeh3...

picit LIKE kalau suka ^___^

12 November 2009

balik kampung jangan sombong

i'm hOme!!

tengs cyg for jadi teman and driver i balik dr jb-klate...
sgt seronok and bahagia...
i love u~
picit LIKE kalau suka ^___^

08 November 2009

Dan Kau Tidak Akan Pernah Mengerti

Seorang anak laki-laki
kecil bertanya kepada ibunya
"Mengapa ibu menangis?"

"Kerana aku seorang wanita",
kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti",
kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya
dan berkata,
"Dan kau tak akan pernah mengerti"

Kemudian anak laki-laki
itu bertanya kepada ayahya,
"Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis tanpa alasan",
hanya itu yg dapat dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu
pun tumbuh menjadi seorang
laki-laki dewasa, tetapi ingin tahu
mengapa wanita menangis.

Akhirnya dia menghubungi Tuhan,
dan ia bertanya:
"Tuhan,mengapa wanita begitu mudah menangis?'

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan
seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia; namun, harus cukup
lembut untuk memberikan kenyamanan"

"Aku memberikanya kekuatan dari dalam
untuk mampu melahirkan anak dan
menerima penolakan yang sering kali
datang dari anak-anaknya"

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh
keluarganya dengan penderitaan
dan kekalahan tanpa mengeluh"

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai
anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika
anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya"

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung
suaminya dalam kegagalanya melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya"

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui
bahawa seorang suami yang baik
takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang kala
menguji kekuatanya dan ketetapan hatinya
untuk berada di sisi suaminya
tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk
dititiskan dan ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia diperlukan"

"Kau tahu, kecantikan seorang wanita
bukanlah dari pakaian yang dikenakanya,
susuk yang dia tampilkan,
atau bagaimana ia menyisir rambutnya"

"Kecantikan seorang wanita harus
dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya...
tempat dimana cinta itu ada"

Kirimkan ini kepada setiap wanita
yang anda kenal hari ini
untuk memperingati wanita. Jika anda
lakukan, sesuatu yang baik akan terjadi.
Anda akan menambah harga diri wanita!

Nota ini juga untuk kaum lelaki
supaya mereka sedar dan ingat
akan kecantikan wanita mereka yang azali...
bukan pada kecantikan luaran semata-mata.
Selamilah hati wanita mu...
dan ingatlah..

Setiap wanita itu Cantik.








Kredit to Han
picit LIKE kalau suka ^___^

Siapa Tak Nak Hidup Senang...Oley!




oh ye...ptg tadik p melangut kat mbo...tgk muvie Pisau Cukur...then kitorg dpt dua pisau cukur free..satu lg semma ambik..hehe.. oh my DIOR! mmg best layan citer nih...very the materialistic punyer pompuan...sape xmo duit n jadik kaya kan..but kene la ikot care yg betol and diredhai (cewahh)....mls nk wat review kat sni...saksikan d pwgm b'dekatan anda..hehe


pastuh kami pegi test sore kat bintang impian(eh,betol ke ni)...ambik package punye kombo set..(mcm kfc pulak) dpt le sbotol air mineral free...dangdut,p.ramlee,pussycat dolls sumer kami layan...haha..btw,kredit to cik semma..tengs! =)








picit LIKE kalau suka ^___^

Balik Main Mercun

adoiii...kaloh la pulok sep kito..
pade senget ko guano abe2 kito nih...hoho
picit LIKE kalau suka ^___^

05 November 2009

The Heart And The Shape


Semalam i tdo smbil tersenyummm
hati i sggh tenang
hehe

Tengkiu sayang~
i luv u smpai bile2

Promisto!


picit LIKE kalau suka ^___^

04 November 2009

Klate Loni Tok Supo Mulo

Mood: Hargailah Bahasa Ibunda




Kelantan vs N9 utk Final Piala Malaysia hari sabtu nih?? nok keno tgk neh...lamo dh raso x laye bola...eceli sem nih x tgk lasum pon..koya sibuk(meme sbok ok..) hehe..byk doh perubahe...mace x cayo jah...tp tulah kenyataan.. wahh,koho hebat la sep klate loni...banggo serow kawe jd rakyat klate...harap2 wi mene lah...dgr kaba Tok Guru pom jnji nk wi adioh tebaekk kalu mene gap...pah so lg penyokong2 klate tuh jngey la dok ganaz2 sgt kat stadium nti...ore nk tgk bola...bukey nk g perey...xyoh la dok bwk mercun nga bungo api hok comey2 tuh...main tyme rayo sudoh lah..kepada abe2 pemain bola Kelate FA tuh,main molek deh awok2 dio....igt sayo,eh silap..igt penyokong2 klate hk lamo menanti sep awok wak kelik pialo..hehe.

Gomo Klate Gomo


Nota Kaki Bangku: Nk cari jersey Red Warriors lah pulop...
picit LIKE kalau suka ^___^

Sediakan Pen Sebelum Abes Dakwat

Dh abes final exm...eh,silap...ade lg satu paper on Jumaat nie...tp yg last nie open book punyer Final exam...hahhaaa...x penah2 spjg 4 tahon kat sni bile final exm bleh bwk buku n note2 sumer msuk dewan (excited x ak nie..hehe)...kos laen x heran lah. mesti cuak klau sebut open book..tp kos ak nie insyallah boley score lah klau dh buat open book tuh....aminnn~ hehe

"u can bring all printed material and dictionary...u can also change your book with ur friends but discussion is not allowed" (Dr.Jawahar L.Nesan, 2009)

hahaaa..sggh riang hati ini bile professor-yg-konon-juara-bintang-asli-kampus tu bagi statement sedemikian...note2 sumer dh potostet...kamus oxford pn dh ready...ape lg ek,tggl nk jwb exm je lah...hehe..sronot2 jua tp takot gak x cukup mase nk tulis essay pjg2 nti...tau2 je lah..nti kang sumer nk cedok masuk dlm jwpn..ngeh2...eh,pen kene spare lebih skit kot...hehe

nota kaki: bwat korang yg da abes exm tu...g lah enjoy2 ye...esk rmai2 g tgk Pisau Cukur..hehe
picit LIKE kalau suka ^___^

03 November 2009

mood tak suke

cepat la abes wahai final exam...
hoho
picit LIKE kalau suka ^___^

22 October 2009

You Play,We Pay



mari buat duit tanpa perlu invest duit korang..
mcm nuffnang gak..tp yg ni korang x perlu advertise ape2..
sign up je..otomatik RM1 dh masuk dlm akaun anda...


klik url di bawah utk maklumat lanjut ok..


picit LIKE kalau suka ^___^

13 October 2009

Dan viva (la vida) pun berlalu~

several days before viva


it's my turn



beberapa minit sblm viva..muke cuak gler...ketaq weii..(credit to semma)


at da moment (credit to semma)


after viva?? tadak gmbo la...
Komen panel:
1)Tajuk-objektif-expected finding=x relate (ayt translation ke BI dh jd laen..patot le panel x paham..ak kan biase ckp itali je klau kat rmh..ngeh2)
2)Kene focuskan salah satu objektif je (strategy or viability of investment)
baiklah,tnkiu encik panel...cdgn2 itu akn saya pertimbangkan...sile jgn kedekut utk bg markah lebih kat saye k..hehe
owh,btw..after viva i got duet raye from Prof Rosdi..sape ade kat situ tau lah citer mcm mane dia kene kan saye sblm saye kene kan dier balik..hahaa.



picit LIKE kalau suka ^___^

07 October 2009

viva la vida



bz prepared for my viva present-tension.

Topic : Development Strategy Of The Kelantan State Government Land Bank (District of Kota Bharu)
Date : 12 Okt 2009
Time : 11.30 am
Location : PHT Comp.Lab
Panel : PM Mejar Dr. Ahmad Ariffian b. Bujang
PM Dr. Hisyamuddin b. Mohd Ali

wish me luck~~
picit LIKE kalau suka ^___^

01 October 2009

suasana hari raya walau di mana pon jua

mari layan gambar2 kami yg gila lensa di hari raye yg lalu...and kredit to ayahSU for this photo shoot..cewahh. sape2 yg mencari photographer utk mjlis kawen,tunang,besday,konvo,saje-saje atau suke-suke..boleh contact ayah su saya. (ayhsu,zatie da tlg promote ni...hehe)

*adek2,sile buat mata mcm ni*



*aku yg tersepit-terkepit*


*my jiwa tenang*

*bulatan raye*

*kami syg bunda (abai kan mata kami)*


picit LIKE kalau suka ^___^

15 September 2009

Ramadhan yang hampir berlalu

setelah lbh kurang 3 bulan x balik ke rumah (mcm PLKN la plk) akhir nye saat yg ditunggu2 akn tibe mlm ni. menurut tiket yg saye beli, tren saye akn tibe di JB pkul 1857 dan sampai di stesen Krai pkul 0643. makne nye saye akn berbuke puase n bersahur dlm tren. tp xpe,seb baek hati manisku berada di sisi..hehe. doakn perjalanan kami yer~


smalam kami telah menyemarakkan lagi mood utk beraye dgn b'shopping di Sutera Mall dan Bukit Indah..wahh,sggh indah rase nye pabila saye dpt beli baju-bajuan fevret saye itu. hehe.


sronot2 jua pon, saye mule sedar...nie ramadhan terakhir saye kat utm. semalam bukak puase terakhir kat utm. sahur pade pg ni adalah sahur yg terakhir saye kat utm. kerana saye tiada perancangan utk smbung master kat sni atau mgkin d tmpat laen...huhu. kenangan ramadhan kali ni akn saye igt smpai bile2.


hari ni dh 25 Ramadhan..so lagi 4 hari nk raye kn? kepada sape2 yg bace ni, saye nk ucapkan :


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN



tu je,sekian.



picit LIKE kalau suka ^___^

14 September 2009

tengs~


i love food
i love my boifren~

picit LIKE kalau suka ^___^

06 September 2009

apabila lampu padam

...sebelum



....selepas lampu padam...
tadaaaa!!~



mud berhari raye nie yg datang secara tiba2 ketika aku tgh syok2 edit chapter 2 smlm. oh,x sabar rase nye nak balik psg kat rumah.
picit LIKE kalau suka ^___^

05 September 2009

sepuluh hari mcm sepuluh ratus tahun

lagi sepuluh hari mau balek ketemu sama jantung2 hati saya di rumah
mUmma
heroes
heroin
waaa!!~ rindu gler kat diorg
maa,nk balik...
cpt la dtg 15 September...uhuk

picit LIKE kalau suka ^___^

04 September 2009

amoi skirt pendek kaler itam

After saying gud nite to my hati manis, saye sbenar nye dh nk tdo. Tapi tangan gatal plk bukak blog dan ingin mengupdate sesuatu. Hehe. Sepatut nye hari ni berlaku suatu ‘sejarah’ namun terpaksa di-posponed atas sebab2 yg x dpt di elakkan. jd, sejarah tersebut mgkin akn berlaku wikend ni.heh3… lalu,selepas klas QM td kami – saye,cik AA,cik M dan cik NA telah ke JJ Tmn U tok buke puase kat kfc. Igt kn tutup sb xde org lgsung duduk2 kat situ. Tapi kaunter bukak plk n ade la 4-5 org yg berator. Kami pon turut meng-kiu kat situ utk oder mknn bukak poser. Nseb baek la kami cpt skit je smpai sbb 2-3 minit lps tu da makin rmai muslimin dan muslimat yg dtg beratur kat blakang kitorg. Panjang gler line sb diorg bukak 1 kaunter je. I repeat,1 kaunter je. Staf plk ade 3 org. sorang kat kaunter, sorang kat dapor, sorang lg cleaner. Apsal la x bukak kaunter2 tu mcm biase. Xkn ler bulan pose xde staf yg keje. Bkn nk suro mkn, suro keje kn… baiklah, slps mkn2 bukak pose kami pn memulakan xtvt biase apb ke JJ iaitu menjajak sume kedai2 smbil menghadam kn ayam dan beger yg kitorg mkn tadi.hehe.. oh ye, saye dpt kucing comey dr cik AA.tengs! wlpn ade kaler pink skit2..xpe lah.hehee..esk awk letak kat kete saye k..


pastu, abes je jalan2 kat bwh, kami pon naek atas plk…shoping brg2 dapor skit…lps setel sumer tu, cik AA ajk saye tgk2 baju kat kiosk kat situ..after that,kami pn nk menuju ke tmpat cik M dan cik NA. namun, kami telah disekat oleh 2 org amoi skirt pendek kaler hitam.

Skirt 1 : mis,nk try...bla..bla.. cube lah…bla..bla..bla.. (ak x dgr pn dier ckp pe)
Saye : eh,xpe lah..i x berminat..lg pon kulit I dh chanteq.. (lalalala)
Skirt 2 : cube lah…bla..bla…bla…
Cik AA : xpe lah,ade hal…nk cpt nie…bla..bla..blaa

ape lagi,kami pn cpt2 blah dr minah 2 ekoq nie..aku jalan ke depan..cik AA tetibe melencong plk ke belah kanan. ak rase dier xtaw dh nk lari mane..hik3.. mls nk layan amoi skirt itam neh... ni dh 2nd tyme ak ngan cik AA kene…maser 1st tyme kene hari tu berkejar-kejaran minah2 tu dgn kitorg. Siot jer..adehh,psni tanak p jusco tmn u dh..haha

picit LIKE kalau suka ^___^

31 August 2009

merdeka tu ape?



merdeka? what is that?? hehe..


merdeka is merdeka la kan?

bkn nk cite psl smbutan hari merdeka..thn ni xde smbutan besar-besaran bcoz of H1N1 yg makin srius...bunge api pn xdpt tgk mcm thn lps..





tp bwat rakan2 seperjuangan tarikh kemerdekaan kite blm smpai lg..
musuh2 ketat seperti asgmnt,confrence,debate (yg ntah hape2), psm dan viva maseh seronok menyerang hendap kite...

oleh itu,mari lah kite b'sama2 membasmi musuh2 kite ni dgn sewajarnya.

hepi merdeka ke 52-Malaysia


leg note:-sape nk kenal dgn pkck kat ats tu blh msj ak...hehe
picit LIKE kalau suka ^___^

27 August 2009

sign in as invisible to everyone

saya teringin sgt nk update blog... tp masa dan idea sgt mencemburui saya... maklum la memegang title pelajar tahun akhir..heh3.. sebenar nye dh mcm2 ade dlm kepala hotak saya pkir nk tulis kat sni...tp x terzahir jugak kata-kata itu... xtau lah kenape..mgkin peratusan kecintaan saya dh semakin pudar kepada dunia blog ni...bwat mase ni,biar lah saya jadi silent reader je..huhu


picit LIKE kalau suka ^___^

06 August 2009

tempat yg plg best kat utm

sehari sebelum g bengkel,ak telah pergi ke tempat yg blm pernah ak jejak selama hampir 4 thn ak kat utm ni...mybe ak sorang je yg x penah smpai situ kot...hehe. So, tmpat yg ak mksud kn ialah kat....

kebun UTM...hehe



gmbar di atas menunjukkan org yg bertanggungjawab ajk ak utk menuai hasil tanaman di kebun utm tersebut (dgn kebenaran pkcik kebun utm ok..) hehe...



klau korang tgk betol2 gmbr kat ats, kat blkg tu ade lg 3 org student yg tgh berselera menikmati buah rambutan....hehe..dgn hanya menggunakan kudrat yg ada, tanpa galah dan teknologi lain si baju puteh tersebut telah menuai buah2 rambutan yg ade...kate nye,

"tak elok di biarkn buah rambutan buruk mcm ni jer..." so,kami terus....



dan...


pastu inilah hasil tuaian yg kitorang bwat balik...heh3



puyuh yg comel2 nie plk si bju puteh n grup ko-Q die pnyer...comel kan?? sblm menuai td, kitorg bg mkn kat puyuh2 ni dlu..hehe



so,ni la tmpat yg plg best kat utm..
jom pakat pegi sblm korang grad..
hehee
picit LIKE kalau suka ^___^

cerita bengkel PSM

penat naik bas...tu je ak blh ckp..
bkn penat sbb bengkel tu...hehe

balik dr bengkel hari ahd mln,kene perah otak siapkan proposal utk sbmit pd hari kamis (hari nie)...so td sumer org dh anto diorg pnye proposal kat puan rosadah... next wik br blh tau ko pnyer proposal tu diterima atau direject...

so, di kesempatan ni ak nk uplod skit gmbo tyme kat bengkel tu...mmg skit pn ak ambik gmbo....ntah,xde feel lgsung....tp tgk org laen uplod,ak pn nk uplod jgk...hehe.. so, lyn je lah gmbar2 kat bwh nie....


*naek lori utk masuk ke tempat penginapan*



*tgh tggu lori*



*bukan dlm lori*



*bukan mkn kat dlm lori*



*ak bukan kat sbelah lori*


picit LIKE kalau suka ^___^

11 July 2009

welkam back!

kpd sumer rakan2 sekampus,
welkam back to utm daku ucapkan
ak smpai skudai 5hb lps..
perjalanan k.krai-skudai selama 11 jam hampir x kurasa kerana
mis red n mr.vespa ku di sisi...heh3



sem baru da stat
klas pn dh mula
tajuk thesis??
jangan tnye...hoho
sbb ak pn xtaw lg nk wat tajuk ape



otak maseh blur lg
terbau-bau ayam pedas mak ak..hehe
blog nie pn dh lame x hupdate
naseb kau lah blog..

sem nie ak kat kolej datin2 plk...
kolej datin seri endOn..
bilik single n terletak nun tinggi di puncak alam
dkt2 dgn langit ke seven (tingkat 6)
tp seb baek ader lif (hrp2 lif x rosak)
blik ak x mahal cam blik peruz (dia xpe la,kaye..)
so,xde balcony n tOilet kat dlm.
tp blik ak agak luas n ade 1 katil,2 almari n 2 meja study.

jiran2 ak rmai dak sepet n slalu main masak2 kat blik.
tmpat paking plk mcm nk kene sape cpt dier dpt laa..
coz klau blh masing2 nk paking dpn bilik.
so,xde harapan la bg ak nk dpt paking dkt2
coz ak slalu lambat. heh2



picit LIKE kalau suka ^___^

05 May 2009

owh bulan~

L a s t
1. Person you saw: Bro ADK
2. Talked to on the phone: chentaku
3. Hugged: garfield
4. Text: chentaku

T o d a y
1. Wearing: blue+black baju kebangsaan
2. Better than yesterday? : i hope so

T o m o r r o w
1. Is: Rabu
2. Got any plan: kemas brg2 kat opis+amik gambo
3.Dislikes about tomorrow: lps esk,got 1 day tuk abes kn L/I

F a v o r i t e
1. Number: 2 & 1
2. Color: still x suke kaler pink

C u r r e n t l y
1. Missing someone: sgt rindu
2. Mood: stabil~
3. Wanting: ku mahu dia d sampingku
picit LIKE kalau suka ^___^

30 April 2009

How Wonderful Life Would Be...

semenjak dua menjak ni ak slalu bermimpikan dia...




• Pebenda P1 W1MAX nih?

P1 W1MAX is the leading wireless Internet broadband service with a range of up to 50 km (30 miles). P1 is one of the pioneers in the world to launch WiMAX services on the 2.3 GHz band, and the FIRST in Malaysia, to bring WiMAX to your doorstep!

• Nape perlu gune servis P1 W1MAX??

You will be among the 1st WiMAX subscribers in Malaysia as P1 is the first to launch the technology in Malaysia. P1 will ensure you get the best support to save you time and money. With P1 W1MAX, you will enjoy wireless and high speed Internet access without any messy cables and wires. You won’t need to worry about finding a hotspot anymore as P1 W1MAX provides greater coverage than WiFi, blanketing entire areas with P1 W1MAX coverage and services. With P1 W1MAX you can enjoy better quality of service, without interruptions. Your Internet experience will be seamless.

nak tau byk lg??? klik sini
picit LIKE kalau suka ^___^

29 April 2009

kamsamida dan kisah nasik daun pisang

sesampai jer opis pg td,ade ssuatu ats meja saya..
rupe2 nye survinior dr korea from big boss kesayangan..
hehee..igt jgk dier kat ank buah dier sorang ni..
kamsamida...wlpn pd mula nya saya tgk brooch nie
mcm made in petaling street..hahaa..jahat nye mulutt!!
xpe2..sy percaya bos beli kat sana..





kemarin p kluar inspect dgn en.Yusuff..
igt kan dkt2 nk abes praktikal nie da xyah kluar lg..
xpe lah..drpd duduk kat opis saje2..baek ak kluar..
nti blh blik rmh awl skit...hehee..

so,kitorg pegi la buat housing progress kat sekitar daerah tanah merah..
lps setel sumer tu..en.Yusuff blanje ak mkn nasik daun pisang..
ak mkn smpai abis licin..sedapp woo..lg pon ak da lama sgt x mkn..
dulu2 mkn tyme jamuan akhir thn form 2 klau x silap..
da lama bebenor ak x mkn..hehee..kat sni bukan smua kedai ade jual nasik daun pisang nie. so,jarang2 je la dpt mkn..lg pn kdai nie jauh dr rmh ak..kalo x hari2 p tapaw..hehe

1st tyme mkn kat kedai ni..memula cam pelik jgk sbb kite x perlu nk oder pnjg2 pebende yg nk d mkn sbb lps kite duduk, diorg akn letak daun pisang dpn kite... lps tu letak nasik setakat yg kite nak.. pastu diorg sendiri akn letak kari daging/kepala ikan/ayam berempah-ikot selera msg2 la.. n gmbar kat bwh tu slera ak tgh hari kmarin..hehe


nasik+ayam berempah+papadom+timun(sekadar hiasan)


pastu nk d jadikan cerita..restoran ni mkcik kwn lama ak yg pnyer..
so,d sbb kn da lama sgt x jnpe dier n lost contact dh pon..
tnpa segan silu ak tnye akak yg jaga cashier tu..


aku: akak nie mkcik ezura ko?
mkcik: yer..(senyum)
aku: owhh..saye saing ezura..saing lamo dio..
blh dop saye mitok no tepon dio?
mkcik: boleh2...ni no fon dio..013 bla bla bla
aku: tnkiu kak..saye lamo dh lost contact ngn dio..
mkcik: samo2..dio baru jah mari skni
aku: yoko...xdey nga sayo kot..xpo lah,blik nti sayo tepon dio..
timo kaseh kak deh..sedap sggh nasik daun pise kak...hehe
mkcik: ok2..samo2..(senyum lebar)

blik rmh je ak terus call si zura..sib baek dier igt ak lg..
sape sgka lbh kurang 8 thn x jmpe dier...smalam kitorg da berpakat nk jmpe
d suatu tarikh & tempat yg akan d tentukan kelak..hehe.
kalau blh nk jmpe kat kdai mkcik dier tu..
blh mkn nasik daun pisang lg..
free-mungkin...hhehee~
picit LIKE kalau suka ^___^

27 April 2009

counting da day...

oh2..tggl bbrp hr je lg nk abes prktikal..
present da lepas..
asgmnt da anto...
keje pn da x bertimbun..
otak saye pn ade senang skit..
kalo x,nk pose pn x sempat..
ape lg nk update blog..hehe

oleh itu,saye telah m'upload gmbo
sblm ke opis pg td..
hehe..

buat diriku, tentu lah x sabo2 nk abes praktikal ni..
sbb ape??
xleh bgtaw...jeng3
haha


tp buat kwn ku semma..
pasti nya beliau tak mau abes dgn begitu cpt..
kerana ada ssuatu yg menarik dirinya utk kekal
di jabatan itu selamanya bersama dgn tuuutt..
hahhaa


bunda saya pula tentu nya kembali runsing bila
saya abes prktikal kerana kata beliau:


"..baju2 kurung tue msti da x pakai lg..
ntah thn bile plk nk gune..
bagi kat zazie pn x muat..."


hahaa..dun wory mamy..
kat utm,every monday i pkai laa..
betoll..x tipu..
hehe


eh..chop la kejap.
ade org nk blanje mkn la..
hehe..
picit LIKE kalau suka ^___^

15 April 2009

and rain will fall

1) cik zatie, apsal lame sgt ko x blogging?

waaahh..da lama sgt kn ak x merepek kat sni..
alah..bkn ade org bace pon..hehe
bebel sorang2 jgk...xpe..suke hati ak la kan..
blog ak..bkn ko pnyer..

2) sebok ke?

mmg sebok pn..kje kat opis b'lambak..
blik opis msti t'bungkang tdo..hehe
mak ak pn dh paham sgt...
ikot p'jnjian dgn bos,ak blh blik pkul 5..
mula2 tu mmg la...5.15pm ak da rilex2 kat rmh..
tp skg jgn hrp la..
bos ak suro stay back kat opis..
siap kan kes2 dier yg nk due tuh..
nyampah betol..

3) amboi..suke hati je bos ko ek..dia igt dia bsr sgt ke?

ko jgn memain..dia mmg beso..hik3
skali dier lempang ko..mlayang smpai s'pore..
hehe..

4) eh,bos ko x mrh ke maen2 ym tyme keje nie?

hahaaa..bos ak xde 2 mggu ni..
p korea..so,blh la ak b'poya2..
wat asgmnt...bace paper..
kalo dier ade,jngn hrp la ak nk wt sume tu..
xleh tgk ak senang skit..hoho

5) sabo cik zatie,bwk b'tenang k..

ok2..nsib baek ko ade..thx..

6) same2..eh,asgmnt ko sumer da setel ke?

err..skit lg nk siap..end of dis month kene submit kat dr.Buang..
pos ke, by hand ke..xtaw lg..kalo dier turun sni lg,ak nk sbmit by hand jer..

7) present hr tu cner? ok tak?

okeyy la...wlpon byk gak kene tembak ngn dR.Buang tuh..ak nk sgt dpt
4.0 sem nie...tlg la doc...saye nk 4.0 jer...x byk mane pon..plizzzzz~

8) abes praktikal ni ko nk bwat pe?

keje dgn dr.Buang..dier ade offer keje kat kitorg..

9) sem dpn ko dok kolej mane?

oh ye,ak dpt kdse...tuko angin la plk...hehe

10) hari ni ko blik lmbat lg ke?

hr ni nk blik pkul 5...bos xde kan..hehe
k la,ak nk siap2 nk blik dh..nti kite borak lg
bai..

11) yelah tu,ntah bile kite blh borak lg..ko ni bkn slalu update pn..

suke hati ak la..blog ak kan..

12) eh,dh2....pegi balik la weii..

yelah2..cau~
picit LIKE kalau suka ^___^

12 March 2009

Saya Suka Merah




PEMAIN Manchester United, Wayne Rooney (kanan) meraikan jaringan rakan sepasukannya Cristiano Ronaldo dalam saingan suku akhir Liga Juara-Juara Eropah dalam perlawanan di Manchester, utara England, pagi tadi. MU menundukkan Inter Milan 2-0.
picit LIKE kalau suka ^___^

Aku Mau Jadi Diantara Mereka

NEW YORK: Berikut senarai 20 orang terkaya di dunia 2009 yang dikeluarkan Majalah Forbes hari ini:

1. Bill Gates (AS$40 bilion - Microsoft - Amerika Syarikat)



2. Warren Buffett (AS$37 bilion - Berkshire Hathaway - AS)







3. Carlos Slim dan keluarga (AS$35 bilion - Telecoms - Mexico)






4. Lawrence Ellison (AS$22.5 bilion) - Oracle - AS)

5. Ingvar Kamprad dan keluarga (AS$22 bilion - Ikea - Sweden)


6. Karl Albrecht (AS$21.5 bilion) - Aldi - Jerman)

7. Mukesh Ambani (AS$19.5 bilion) - petrokamia - India)




8. Lakshmi Mittal (AS$19.3 bilion) - besi - India



9. Theo Albrecht (AS$18.8 bilion) - Aldi - Trader Joe's - Jerman

10. Amancio Ortega (AS$18.3 bilion) - Zara - Sepanyol)

11. Jim Walton (AS$17.8 bilion) - Wal-Mart, AS)

12. Alice Walton (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart - AS)

13. Christy Walton dan keluarga (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart, AS)

14. S. Robson Walton (AS$17.6 bilion) - Wal-Mart AS)


15. Bernard Arnault (AS$16.5 bilion) - LVMH - Perancis.


16. Li Ka-shing (AS$16.2 bilion) - Hong Kong.




17. Michael Bloomberg (AS$16 bilion) - Bloomberg, AS)

18. Stefan Persson (AS$14.5 bilion) - Hennes and Mauritz, Sweden)


19. Charles Koch, AS$14 bilion - pembuatan, tenaga - AS)


20. David Koch (AS$14 bilion) - pembuatan, tenaga - AS) - AFP


***next 10 years (hahhahaa)


Nurul `Izzati bt Mohd Ali Alias (AS$banyak trillion)-Real Estate - MALAYSIA






























picit LIKE kalau suka ^___^

::Mari Exchange Alamat Rumah::