06 September 2010

Jiran Tetangga Episod 1: Lyrica Luna

Seperti yang dijanjikan pada entry yang INI saya ada cakap bahawa ada 'something' untuk Jiran Tetangga yang sudi follow belog saje-saje|suke-suke ni kan. Untuk pengetahuan juga,siri-siri ini akan ditulis bukan berdasarkan "siapa yang 1st follow aku,makanya dialah yang akan aku cerita dulu" owh,bukan macam tu ye sedara-sedari. Ianya random sahaja ok. Sila jangan kecil hati. Hati i lagi kecik u ols.

Oleh itu,bagi siri yang pertama ini Jiran Tetangga pertama yang saya nak kenalkan ialah Lyrica Luna a.k.a cousin saya sendiri. Sape lagi kan nk follow kalau bukan sedara-mara sendiri..sobsobsob.


Si Lyrica Luna ni adalah antara cousin saya yang paling besar. Lyrica Luna tu nama di alam maya je. Saya panggil dia Sulina. Adik beradik dia semua perempuan.Tinggi-tinggi pulak tu. Saya ni tinggi sikit je dari adik dia yang bongsu. Sekarang dia masih lagi belajar dekat Unimap,Perlis. Tahun 3 dah kot. Adik bawah dia,Fadilah pun study dkt tempat yang sama.

From left: saya-chikna-sulina-fadilah

saya dan adik bongsu dia,Si Comel Farihah

Kalau nak cerita pasal belog dia pulak,sebenarnya dia pun jarang update entry terbaru. Macam sepupu dia jugak.haha. Saya perhatikan,dia update bila dekat-dekat nak balik kampung je. Asal nak balik je dia update, asal update je dia balik.haha. Macam tulah lebih kurang. Entry2 dia pulak selalunya bertemakan "rumah ku syurga ku" dan saya tahu,bahawa beliau juga seorang HOMESICK seperti saya. kehkehkeh.

Tengah syok godek-godek belog dia ni,saya jumpa satu belog tutorial baik punya. Tengok SINI cepat. Sangat-sangat usefull untuk kegunaan blogspot-ters yang ketandusan ilmu macam saya ni.hehe. Paling best dia ada tutorial cara-cara nak tukar youtube video player kepada format mp3 player. Paling penting sekali,semua tutorial dia dalam bahasa melayu.hehe

Ok lah,tu je kot nak cerita pasal Jiran Tetangga pertama saya ni. Nantikan kemunculan entry Jiran Tetangga Episod 2 pulak eh.hehe
picit LIKE kalau suka ^___^

No comments:

Post a Comment

cakap-cakap dekat sini
tenkiu ^^

::Mari Exchange Alamat Rumah::