30 October 2011

Update! Update!

Okey,tipu. Hahaha. Maaf..maaf tipu sunat sikit takpe kan? sebenarnya aku tengah kemas-kini-buang-habuk (dah berapa puluh kali buang habuk) dekat belog pucat aku ni. oh, adakah ini tanda-tanda aku akan update blog selalu? hehe. Dan sebenarnya jugak aku tengah pening macam mana and kat mana nak buang coding 'click here to share' yang korang boleh tengok kalau letak mouse dekat gambar yang ada dalam belog aku ni. Aku dah lupa macam mana aku buat dulu dan sekarang aku lupa macam mana nak buang benda alah tu T____T


Ada sesapa yang terer coding2 kat sini tak? Tolongg~
picit LIKE kalau suka ^___^

07 October 2011

04 October 2011

01 September 2011

Bukan sekadar mesej hari raya

Dalam banyak-banyak ucapan hari raya, ini mesej yang paling melekat dalam hati aku. 


"..ketika wajah penat memikirkan dunia, maka berwudhuklah. ketika tangan letih menggapai cita-cita, maka bertakbirlah. ketika bahu tidak terdaya memikul amanah, maka bersujudlah. ikhlaskan semuanya dan dekatkanlah pada Allah s.w.t. agar kita tunduk, disaat orang lain angkuh. agar kita teguh, disaat orang lain runtuh. agar kita tegar, disaat orang lain terlempar. Bersamalah kita saling memaafkan di bulan yang mulia ini. Salam Aidilfitri..."
picit LIKE kalau suka ^___^

30 August 2011

Salam Lebaran

Macam mana raya korang tahun nie? Hangat ke tak hangat? 

Ramadhan dan Syawal tahun ni sangat-sangat berbeza untuk aku. Alhamdulillah tahun ni aku dah start bayar zakat dan bagi duit raya dekat orang lain. Selalunya orang yang bagi duit raya dekat aku. Tapi nenek-nenek aku (Mok & Moktok)  tetap jugak bagi duit raya dekat aku tahun ni. Tenkiuuuu nenekkks ku sayang :)

Namun, tahun ni kali pertama Aidilfitri tanpa Tok Ayoh. Serius lain sangat rasanya bila dekat rumah Mok Tok tadi. Selalunya Tok Ayoh ialah orang yang paling bising ditambah dengan kebisingan anak cucu dia. Tapi tahun ni...suram. 

Ape pun, aku nak ucapkan Salam Aidilfitri buat korang-korang semua. Mintak maaf kalau aku ada terkasar bahasa, ter-over, ter-poyos, ter-gedik dan lain-lain. Terima kasih sangat buat korang yang sudi follow blog aku yang pucat ni. Dah la jarang sangat dah nak update. Hehhe. 

Enjoy your raya guys :)



 





picit LIKE kalau suka ^___^

17 August 2011

Random Awesome






it all began at a show one weekend
I was a friend of your cousin
Said, “Hey how ya been?”
And with your checkered shirt on
And my Reebok shoes on
Let’s watch something random turn to something awesome

And I smile I love no, I laugh happier somehow
No I don’t know what is up with me
I laugh too much recently
No, They don’t know much about us
When we’re exchanging glances
We’ll figure out one day, what happened on your 24th birthday
It all began with a simple confession
You had an urge to kiss me and
I was on the verge to miss you
Then it happened
Oh, we didn’t understand no
I wont even budge
Before we didn’t hang out much
So save me in your playlist so
You wont forget this
And if this dont quite go your way
You’ll still have me on replay
With ur checkered shirt on
and my reebok shoes on
Let’s watch something random turn to something awesome
And I smile I love no,
I laugh happier somehow
No I don’t know what is up with me
I laugh too much recently
No, They don’t know much about us
When we’re exchanging glances
We’ll figure out one day,
what happened on your 24th birthday
Chord Gitar:
A
It all began
C#m
at the show one weekend
D
i was a friend of your cousin said
Dm
“hey how you’ve been”
A
And with your checkered shirt on
C#m
And my Reebok shoes on
D
Let’s watch something random
Dm
turned to something awesome
A
And I smile I love no,
C#m
I laugh happier somehow
D
No I don’t know what is up with me
Dm
I laugh too much recently
A
No, They don’t know much about us
C#m
When we’re exchanging glances
D
We’ll figure out one day,
Dm
what happened on your 24th birthday
A
It all began with a simple confession
C#m
You had an urge to kiss me and
D
I was on the verge to miss you
Dm
and it happen,
A
No we don’t understand
C#m
No i won’t even budge
D
before we didn’t hang out much
Dm
So save me in your playlist
so,
A
You wont forget this
C#m
And if this dont quite go your way
D
You’ll still have me on replay
Dm
With your checkered shirt on
A
And my Reebok shoes on
C#m
Let’s watch something random
D
turned to something awesome
Dm
And I smile I love no,
A
I laugh happier somehow
C#m
No I don’t know what is up with me
D
I laugh too much recently
Dm
No, They don’t know much about us
A
When we’re exchanging glances
C#m
We’ll figure out one day,
D
what happened on your 24th birthday


picit LIKE kalau suka ^___^

28 July 2011

Gila.

walaweh..lama gila x hupdate belog nih.
picit LIKE kalau suka ^___^

19 June 2011

Lima Tahun

22 June ini genap lima tahun...


Happy Father's Day Abah...
memori dengan Abah zatie takkan pernah lupa...
rindu itu selalu ada...
semoga Abah tenang di alam sana...



picit LIKE kalau suka ^___^

03 June 2011

update

post entry sebulan sekali pun kira okey lah kan. Pfftt
picit LIKE kalau suka ^___^

07 May 2011

senyum ceria tak hingat

sape tak senyum bila dah menang contest. hehe

Contest Senyuman Paling Ceria

thank you cik namee!
first tyme menang contest dalam blog. 

jyeahhh,x sabar nak berkumpul ramai2 and tangkap gambar gambar sambil makan kek secret recipe pulak..hehe

*senyum lagi :)


picit LIKE kalau suka ^___^

23 April 2011

i have you




Appreciate what you HAVE before it becomes what you HAD.






picit LIKE kalau suka ^___^

22 April 2011

history


you cant feel that pain

demn!

picit LIKE kalau suka ^___^

17 March 2011

DAMN BUSY!


serius takde masa lansung nak berblogging sekarang. 
ni pun curik2 post entry dekat opis.

rindunya nak post entry ntah apa-apa...
rindunya nak blogwalking... 
rindunya nak join contest....

rindu nya nak blogging macam dulu!

T_____T

picit LIKE kalau suka ^___^

08 March 2011

Sempena Hari Wanita ke 100. Kenapa kaum perempuan perlu kahwin dengan seorang engineer??

Mengapa anda kaum perempuan perlu berkahwin dengan seorang Jurutera@Engineer berbanding graduan dari bidang Undang-Undang, Pentadbiran, Seni atau Perubatan?Disini terdapat 3 fakta kukuh yang menyokong pernyataan tersebut.


1-Kehidupan yang lebih terjamin
Seorang engineer bakal menyediakan kehidupan yang terjamin kepada anda.Pada umur 27 tahun, seorang jurutera mungkin sudah mempunyai pekerjaan yang terhormat, stabil dan mempunyai pendapatan yang tinggi untuk memiliki kereta , melabur, kehidupan yang selesa, berkahwin dan juga membeli sebuah rumah.
Manakala
-Lulusan undang-undang masih bekerja sebagai apprentice di firma-firma guaman
-Sebahagian lulusan pentadbiran baru sahaja gagal dalam rancangan perniagaan mereka yang pertama
-Lulusan seni masih mencari pekerjaan
-Lulusan sekolah perubatan masih menjadi doktor pelatih di hospital-hospital

2-Kegigihan yang tinggi
Seorang teman lelaki yang bergelar engineer akan memperuntukkan jumlah masa dan usaha yang tidak terjangkau banyaknya untuk memahami anda.Ini kerana seorang engineer sangat bekerja keras untuk memahami pekerjaan mereka.Semestinya mereka akan berusaha keras untuk memahami diri anda juga seperti memahami pekerjaan mereka jika mereka percaya anda-adalah satu-satunya insan yang istimewa dalam hidup mereka.Jika mereka tidak memahami diri anda pada mulanya, mereka akan terus berusaha.Jika mereka masih tidak faham, mereka akan mencari kaedah yang tepat untuk membuatkan anda gembira.Sebagai contoh (membeli cincin berlian=satu minggu kebahagian).Jika mereka telah menemui formula rahsia tersebut, mereka akan terus mengulanginya hingga menepati hasil yang dikehendaki.
Berbeza dengan
-peguam yang akan sentiasa berdebat dengan anda
-graduan pengurusan yang akan mengawal perbelanjaan anda
-graduan seni yang akan mengubah penampilan anda
-graduan perubatan yang akan menjadikan anda seperti nurse di hospital

Sangat mudah untuk engineer menjadikan anda satu-satunya insan yang mereka sayangi dalam hidup mereka umpama anda salah satu daripada projek mereka dan mereka akan tersangkut pada anda selamanya.

3-Seorang teman lelaki yang bergelar Engineer tidak akan mengkhianati kepercayaan ana
Buktinya
-para peguam mungkin akan berbohong kepada anda
-seorang graduan pentadbiran mungkin akan menipu wang anda
-seorang graduan seni adalah seorang penggoda
-seorang doktor mungkin hanya melihat anda seperti seorang mayat

Teman lelaki bergelar engineer terlalu sibuk untuk mempunyai hubungan istimewa lain dan jika ada, mereka akan terlalu bodoh untuk berbohong kepada anda.Oleh itu, seorang engineer ialah the most secure boyfriend yang anda pernah temui,cukup kaya dan akan tetap mencuba untuk memahami dan menyenangkan anda, tiada masa untuk mempunyai hubungan istimewa lain dan terlalu bodoh untuk berbohong.mereka juga sangat cool berbanding orang lain.

NI GURAUAN SEMATA-MATA

PETIKAN DRPD....




picit LIKE kalau suka ^___^

07 March 2011

05 March 2011

sawang bersawang

Love-4a75ad61262f6f2d445a4fbad5f90b65_h_large
credit: google


fuh fuh fuh *(tiup habuk dekat belog)


ada orang singgah sini tak masa aku takde?
takde pun? 


okbai = ="


picit LIKE kalau suka ^___^

22 February 2011

Faceblog oh Faceblog

saya dah join Faceblog ^^
nak tahu benda alah apakah Faceblog itu, tekan SINI atau korang boleh baca sikit info tentang Faceblog dekat bawah sini.



" SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA. "
TERIMA KASIH


Edit


p/s: Boleh tak tukar warna tema (Pink) kepada kaler lain yang lebih universal = ="

HAPPY BLOGGING UOLSSSSS ^^





picit LIKE kalau suka ^___^

Contest Senyum Paling Ceria

KLIK SINI UNTUK JOIN

tadaaaa, nie gambar senyuman paling ceria kitorang
 ^__________^



kami gembira dan ceria sebab hari tersebut hari raya dan dapat buat photoshoot adikberadik dengan aksi yang gila-gila semua! korang bayangkanlah sendiri betapa happening bila 8 kepala bergabung. hahaha

kami juga akan lebih ceria jika Cik Namee Roslan beri kami hadiah wang tunai RM100 untuk kami beli Secret Recipe dan makan ramai-ramai sambil tangkap gambar lagi. Hehe



lastly, kami nak tag:






picit LIKE kalau suka ^___^

19 February 2011

Rossa-Ku Menunggu[HD]video clip




ROSSA - KU MENUNGGU (DOWNLOAD MP3)

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu
cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu




picit LIKE kalau suka ^___^

16 February 2011

3 contest dalam masa 2 jam! Hawliauu!!

ambik kau, bangun pagi-pagi,bukak blog and buat entry contest-contest yang tertangguh. mimpi ape ntah semalam.


dari pukul 8 sampai pukul 10 pagi aku dah siap publish 3 contest! satu rekod untuk diriku sendiri = ="


(1) Contest When Raining Day










(2) Contest Kami Pose Comey







(3) Contest Pic Hitam Putih Paling Cool ! 







ni pulak entry ke-4 untuk hari ni. wah! pecah rekod lagi. okbai, kang tak payah update dah untuk 5 hari. haha. 


dah banyak dah join contest montest nih. takde sape paksa pun. sendiri nak join.hehe


harap-harap ada laaa yang sangkut =  ="
amin ya robbal alamin~


nak tag:
eh,perlu ke?? Haha






picit LIKE kalau suka ^___^

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

presenting........


pic HITAM PUTIH paling cool !!
^_________^

kalau cikzatie menang RM100, cikzatie nak tambah dalam tabung arnab untuk beli lomocamera idaman :)


nak tag:


dan korang-korang yang belum join
klik SINI atau pada banner disebelah.



p/s: sengit gila contest ni..ramai yang join. tahniah gadis mata coklat!


picit LIKE kalau suka ^___^

Contest Kami Pose Comey

Jyeaaahh, rasa tak lengkap kalau tak join contest ni. Dah cikadik penganjur (amni) pun sudah invite, apalagi harus dijoin dengan segera. Nak-nak hadiahnya yang sungguh 'WOW!!'. Tak caya kauorang boleh pergi terjah SINI atau klik saja pada link dekat banner comel sebelah sana. 




Sooo,gambar comel yang cikzatie nak pertaruhkan haruslah gambar bersama member kesayangan. Serius rindu gila dekat diorang sebab after grad, masing-masing dah jauh pastu sibuk dengan life and kerja. Rindunya saat-saat menggila dengan diorang! Kalau ada rezeki dan menang Iphone idaman kalbu itu dapatlah cikzatie 3G-ing dengan mereka. Hp sekarang ni takde 3G pon.sob sob


L-R: cikzatie, cik kemma, cik myra, cik semma

Rasa-rasa comel tak kami pose dalam kereta ni? Hehe 
owh, tak lupa jugak...

cikzatie join contest ni sebab cikzatie rindu mereka ketat-ketat 
^___________^

Last but not least nak tag:

dan korang-korang yang tengah baca ni...

Sekian :)




picit LIKE kalau suka ^___^

Contest 'When Raining Day'


here i comeee....


contest ini dianjurkan oleh Hidaya Sarbini. Klik pada link atau banner comel disebelah untuk join & tengok syarat-syarat penyertaan ^________^


Nak tag:





picit LIKE kalau suka ^___^

::Mari Exchange Alamat Rumah::