31 January 2011

REALITI SEBENAR PELAJAR KITA DI MESIR

 Dah baca entry khidmat masyarakat tadi? Yang ini pula ialah realiti keadaan student Malaysia yang berjaya online disana....






Tunjukkan sokongan anda, ramai-ramai join page Facebook Selamatkan pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir




picit LIKE kalau suka ^___^

ENTRY KHIDMAT MASYARAKAT MENGENAI PERGOLAKAN DI BUMI MESIR

Kalau anda bukan duduk di bawah batu, pasti ada terdengar berita mengenai revolusi rakyat Mesir menentang kerajaan pimpinan Hosni Mubarak. Ketahuilah bahawa keadaan di sana adalah lebih teruk daripada jangkaan anda. Kalau anda baca akhbar harian dan tengok tv mainstream anda tak tahu apa yang berlaku secara terperinci.  Asyik2 isu fasha sandha yang tak habis-habis lagi. PM kita pula sibuk dengan DUN Tenang dan spam email rakyat dengan ucapan CNY. Kalau anda membaca post ini, harap boleh sebarkan di facebook, twitter, blog, tumblr masing2. Kalau boleh biar satu Malaysia tahu sebab ianya sangat penting. Ini melibatkan keselamatan, maruah, nyawa dan masa depan lebih 6000 pelajar Malaysia di sana.


1) Huru-hara hampir di semua tempat di Mesir. Ramai yang terkorban & cedera parah.

2) Internet & talian komunikasi disekat. Menyukarkan orang ramai untuk terus berhubung.

3) 6000 banduan terlepas dari penjara. Dah macam kes "Prison Break" terbesar setakat ini. Agak-agak apa yang diorang buat setelah lama meringkuk dalam penjara tu? Scary dowh kalau nak fikir. Tak mungkin mereka insaf.

4) Pelajar Malaysia dirogol & dirompak. Rumah mereka diceroboh dan tinggal dalam ketakutan. Harap Kerajaan Malaysia atau pihak yang terlibat dapat mengambil langkah sewajarnya.

5) Darurat, krisis tempat tinggal dan makanan. Nak makan pun susah sebab mana ada kedai nak bukak bila keadaan dah kecoh-kecoh macam ni.

6) Bloggers seluruh Malaysia, take note! Kita mohon supaya Kerajaan Malaysia memandang serius perkara ini.

7) Sebar-sebarkan berita ini. Doakan keselamatan rakyat Malaysia disana.

8) Bagi yang tak tahu menahu mengenai isu ini boleh baca beberapa link berikut:


1. Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
2. Ariffshah : Krisis Mesir Nasib Pelajar Kita
3. Obefiend – revolusi piramid bukan MLM Mesir


Sudah-sudah baca gosip artis Fasha Sandha dll, lupakan mereka seketika untuk memandang serius isu ini. Yang ada Astro pun boleh tengok siaran Al-Jazeera. Sekian, entri khidmat masyarakat dari Cik Zatie.







picit LIKE kalau suka ^___^

25 January 2011

EDIT PHOTO BATTLE

SEBELUM





SELEPAS


Gambar dekat atas tu Cik Zatie pertaruhkan untuk join contest EDIT PHOTO BATTLE . Contest punya pasal, aku sanggup gali dan selongkar balik gambar lama nih sebagai pertaruhan.hehe. Gambar ni di edit tahun 2008 lagi. Dah retro dah gambar ni. Takpe kan Solehah, Mirul?? Hehe. Masa tu filem 'KAMI' tengah hot and hari raya pertama adalah tarikh mula-mula tayangan dia dekat pawagam. Ape lagi, edit lah gambar raya kitorang adik beradik ala-ala movie 'KAMI' tuh. Tambahan pulak, Cik Zatie dengan cik adik, Cik Zazie memang indie habis lah kan zaman tuh. hehe. 

Memandangkan hari ni last day untuk korang join contest ni, maka Cik Zatie nak tag diorang ni laju-laju: (syafiq ridhwan , azlin azman , Miss D' ya , mohamadazhan

Contest EDIT PHOTO BATTLE ini dibawakan oleh Empayar Bintang Tiga yang mana diurus dan ditadbir oleh Cik Adik Solehah & Encik Mirul   ^____^







picit LIKE kalau suka ^___^

Power




picit LIKE kalau suka ^___^

24 January 2011

Contest Gambar Tak Nampak Muka Paling Cool



Cool tak Kate Winslet pakai tudung dengan baju kelawar? kah kah. Kate Winslet lah sangatt. Tapi ini Kate Winslet versi pakai serkup kepala lah kann. Hehe. Masa ni aku memang tengah berangan jadi Kate Winslet macam dalam filem Titanic tuh sambil tunggu abang Leonardo Dicaprio balik tangkap ikan. Beliau dah tukar kerjaya jadik nelayan moden pulak. Haha jangan percaya. Kapal Titanic tu aku ganti dengan sampan yang tersadai dekat tepi pantai. hihi 

Gambar ni dak Zazie yang tangkap. Location: Kuala Terengganu. Masa nie pukul 7 pagi lebih-lebih sikit. Dengan selamba badak memakai baju kelawar, aku dengan dak Zazie keluar dari resort awal-awal tanpa mandi sebab nak tengok sunrise..hehe. Syok jugaklah lepak pagi2 dekat tepi pantai sebab aku memang suka pantai =) 

Oh, by the way gambar ni sebenarnya untuk Contest Gambar Tak Nampak Muka Paling Cool yang dianjurkan oleh blog Ku Lihat Hijau. Maaflah, dalam gambar ni kau lihat hitam je. Cool lah tu kan? hihi. Maklumat lanjut pasal contest ni kauorang klik je link kat atas tadi.


Tarikh tutup: 25-03-2010

Sebelum tu aku nak tag:

1)  Ie Da



Dah habis =)




picit LIKE kalau suka ^___^

Pantai Contest By Mr.K



terjah sana, terjah sini aku terjumpa pulak Pantai Contest by Mr.K nih....nasib baik bukan Datuk K. Syarat-syarat penyertaan kauorang pergi terjah dekat SINI. Cepat sana pergi.haha

So, gambar berpoya-poya di pantai yang aku nak letak ialah.....

3





2





1






0







tadaaaa~


Gambar ni diambil sekitar bulang lapang (baca: bulan 8) tahun lepas di Kuale Ganu Kite (Kuala Terengganu). Masa ni dah on the way balik Kelantan. 

Tapi singgah sekejap dekat pantai-tepi-jalan-view-cantik-mendamaikan-jiwa-dan-terus-stop-kereta semata-mata nak bergedik ambik gambar serta melaksanakan perkara yang wajib kalau pergi ke pantai iaitu aktiviti makan sotongggg celup tepung + air kelapa. 

Err,tapi kan..tak tahu pulak nama pantai ni.hehe. Kalau sesiapa tahu tolong inform ye :P 

Kalau kauorang yang melalui Jalan Pantai menuju ke Kuala Terengganu, komfem lah nampak pantai tersebut. Betul-betul terletak dekat tepi lebuhraya. 

Kat dalam gambar tu pulak ahli-ahli rombongan cik kiah. Dari kiri: Cik Zazie-Aimang-Chikna-Cik Zatie. Dekat belakang tu,kalau kauorang nampak ialah Puan Maa and Kasyah. Insyallah bulan 4 nanti akan ke Kuala Terengganu lagi. Yey!! ^^


Last but not least, nak tag:



till then, bobbaiiiiiiii~



picit LIKE kalau suka ^___^

Mini




picit LIKE kalau suka ^___^

22 January 2011

20 January 2011

27 Lonely Tree Pictures

Being alone isn’t usually considered something desirable or pretty. But after taking a glance at these 27 lonely tree pictures, I think there are some instances where it is pretty awesome.
Eceh, speaking London lah jarang-jarang. Haha. Dah la, meh layan gambar-gambar pokok nie. Korang jangan lonely2 tau nanti jadi macam pokok-pokok ni. Hehe
lonely tree in the snow
lonely tree in the snow by santo rizzuto
Impressions of winter
Impressions of winter by Daniela Hartmann
Lonely Tree... and UFO
Lonely Tree... and UFO by eddiemcfish
This one's for you, Dad.
This one's for you, Dad. by jrodmanjr
someone has been visiting
someone has been visiting by Arbana/ë ll.
Θεσσαλική γη
Θεσσαλική γη by Antonis
Alone and drowning
Alone and drowning by Marc Worrell
Lonely
Lonely by Martin Gommel
lonely tree
lonely tree by ELENA LAGARIA
Trans Asia Express (ii)
Trans Asia Express (ii) by Stefan Sonntag
And again alone, but still green...
And again alone, but still green... by Hamed Masoumi
single tree
single tree by aspheric.lens
Schief
Schief by Andreas Levers
Infra tree
Infra tree by Jose Maria Cuellar
L'arbre
L'arbre by Raphael Goetter
Silencio
Silencio by Enrique Lara Robayo
Lonely tree
Lonely tree by Nikos Koutoulas
A lone tree is a monument to its tenacity to survive against all odds
A lone tree is a monument to its tenacity to survive against all odds by Garry
Alone
Alone by Kevin Collins
R-G-B
R-G-B by Jim
Lonely Tree
image by Jim
Horse Trailer
Horse Trailer by Eric Hart
Lonely Tree
Lonely Tree by Jule_Berlin
Lonely in the fog
Lonely in the fog by Claudio Alejandro Mufarrege
Lonely, in yellow...
Lonely, in yellow... by Kathy McEldowney
one tree rainbow
one tree rainbow by Sarah Macmillan
Lonely Tree
image by Difusa

pokok bergerak = ="


TILL THEN, BOBBAII~



picit LIKE kalau suka ^___^

::Mari Exchange Alamat Rumah::