22 February 2011

Faceblog oh Faceblog

saya dah join Faceblog ^^
nak tahu benda alah apakah Faceblog itu, tekan SINI atau korang boleh baca sikit info tentang Faceblog dekat bawah sini.



" SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA. "
TERIMA KASIH


Edit


p/s: Boleh tak tukar warna tema (Pink) kepada kaler lain yang lebih universal = ="

HAPPY BLOGGING UOLSSSSS ^^





picit LIKE kalau suka ^___^

Contest Senyum Paling Ceria

KLIK SINI UNTUK JOIN

tadaaaa, nie gambar senyuman paling ceria kitorang
 ^__________^



kami gembira dan ceria sebab hari tersebut hari raya dan dapat buat photoshoot adikberadik dengan aksi yang gila-gila semua! korang bayangkanlah sendiri betapa happening bila 8 kepala bergabung. hahaha

kami juga akan lebih ceria jika Cik Namee Roslan beri kami hadiah wang tunai RM100 untuk kami beli Secret Recipe dan makan ramai-ramai sambil tangkap gambar lagi. Hehe



lastly, kami nak tag:






picit LIKE kalau suka ^___^

19 February 2011

Rossa-Ku Menunggu[HD]video clip




ROSSA - KU MENUNGGU (DOWNLOAD MP3)

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu
cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu




picit LIKE kalau suka ^___^

16 February 2011

3 contest dalam masa 2 jam! Hawliauu!!

ambik kau, bangun pagi-pagi,bukak blog and buat entry contest-contest yang tertangguh. mimpi ape ntah semalam.


dari pukul 8 sampai pukul 10 pagi aku dah siap publish 3 contest! satu rekod untuk diriku sendiri = ="


(1) Contest When Raining Day










(2) Contest Kami Pose Comey







(3) Contest Pic Hitam Putih Paling Cool ! 







ni pulak entry ke-4 untuk hari ni. wah! pecah rekod lagi. okbai, kang tak payah update dah untuk 5 hari. haha. 


dah banyak dah join contest montest nih. takde sape paksa pun. sendiri nak join.hehe


harap-harap ada laaa yang sangkut =  ="
amin ya robbal alamin~


nak tag:
eh,perlu ke?? Haha






picit LIKE kalau suka ^___^

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

presenting........


pic HITAM PUTIH paling cool !!
^_________^

kalau cikzatie menang RM100, cikzatie nak tambah dalam tabung arnab untuk beli lomocamera idaman :)


nak tag:


dan korang-korang yang belum join
klik SINI atau pada banner disebelah.



p/s: sengit gila contest ni..ramai yang join. tahniah gadis mata coklat!


picit LIKE kalau suka ^___^

Contest Kami Pose Comey

Jyeaaahh, rasa tak lengkap kalau tak join contest ni. Dah cikadik penganjur (amni) pun sudah invite, apalagi harus dijoin dengan segera. Nak-nak hadiahnya yang sungguh 'WOW!!'. Tak caya kauorang boleh pergi terjah SINI atau klik saja pada link dekat banner comel sebelah sana. 




Sooo,gambar comel yang cikzatie nak pertaruhkan haruslah gambar bersama member kesayangan. Serius rindu gila dekat diorang sebab after grad, masing-masing dah jauh pastu sibuk dengan life and kerja. Rindunya saat-saat menggila dengan diorang! Kalau ada rezeki dan menang Iphone idaman kalbu itu dapatlah cikzatie 3G-ing dengan mereka. Hp sekarang ni takde 3G pon.sob sob


L-R: cikzatie, cik kemma, cik myra, cik semma

Rasa-rasa comel tak kami pose dalam kereta ni? Hehe 
owh, tak lupa jugak...

cikzatie join contest ni sebab cikzatie rindu mereka ketat-ketat 
^___________^

Last but not least nak tag:

dan korang-korang yang tengah baca ni...

Sekian :)




picit LIKE kalau suka ^___^

Contest 'When Raining Day'


here i comeee....


contest ini dianjurkan oleh Hidaya Sarbini. Klik pada link atau banner comel disebelah untuk join & tengok syarat-syarat penyertaan ^________^


Nak tag:





picit LIKE kalau suka ^___^

15 February 2011

Salam Maulidul Rasul buat junjungan besar Nabi Muhammad SAW

آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْآللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ  آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ  آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ




Prophet Muhammad (s.a.w) peace be upon him as we all know, is the last Messenger of Allah to us mankind. He was brought to us to bring us out from darkness into light, and that is very true masyallah! To love him, we should and ought to learn more about him and how he lived his life. And to love is not only enough, we should also practice the guidance and examples he has shown us. He is after all, our love, idol, and the man we look up to. :)


- source -





SALAM MAULIDUL RASUL SEMUA ^^







picit LIKE kalau suka ^___^

14 February 2011

(MP3 & Lirik) Aizat - Sungai Lui

Aizat - Sungai Lui 



Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya



Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya




Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya



Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya



Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini






picit LIKE kalau suka ^___^

You Take My Heart: Diana F+







Back in the early ‘60s, the Diana camera was a cult legend famous for its dreamy, radiant, lo-fi images. The Diana F+ is a new twist on the classic – a faithful medium-format reproduction with lots of cool new features thrown in
Same looks, same quality – but the modified version allows you to take pinhole photos, and with our exclusive line of accessories, flash photos, panoramic images, 35mm shots, and the option to use special Diana F+ lenses.
The Diana F+ package includes the plug-it-in-and-fire-away Diana+ Flash (comes with color gel filters for colorsplashing!), and a Diana+ flash adapter that you can use with any standard hot shoe flash.
Specification
-Film format: 120
-Size: 5” x 3.75” x 3” (12.5cm x 9.5cm x 7.6cm)
-Variable shutter (daytime & “B” for unlimited long exposures)
-12-shot (5.2×5.2cm), 16-shot (4.2×4.2cm), and endless Panorama (4.6×4.6cm) formats
-Removable lens for super-wide-angle pinhole shots.
Package Included
One(1) Diana F+ flash
One(1) lens cap
One(1) camera strap
One(1) hotshoe sync flash adapter
One(1) Diana F+ book
Two(2) film mask – 52x52mm, 42 X 42mm
Color Gel
English manual
`
Photo Sample


i love you, i love lomo
i'll grab mine soon 
tak sabarnyaaaaa~
T_____T






picit LIKE kalau suka ^___^

11 February 2011

cantiknya si cantik Siti Saleha.memang cantik ah!

Bagi sesape yang masih blur sape Siti Saleha korang pergi tanya pakcik google okey. Aku malas nak explain banyak-banyak. Kat sini aku nak tempek gambar dia je. Yang dah tahu boleh duduk diam-diam baca.


Jom layan gambar Siti Saleha nih...serius lawa beb!



hye korunkkkk..sayalah Siti Saleha
**aku paling sukaaa gambar nie!



dia berlakon dalam citer ustaz amirul. lawa gila beb dia kalau pakai tudung. aku suka sangat tengok. simple je..


Ustaz Amirul tv3

yang ni masa PC cerita ustaz amirul. tak pakai tudung dah = =" tapi tetap chanteqqq~



cantikkk...



nih macam dalam iklan tuh kan..



clean je muka. sukaaaa!



cantikkkk..serius cantik~


Kalau dia baca ni, aku nak sangat cakap dekat dia:
Siti Saleha, saya admire awaklah! hehe

kredit gambar untuk pakcik google dan Facebook Siti Saleha

p/s: bila laaa aku boleh cantik macam dia = ="




picit LIKE kalau suka ^___^

aku, dia & vintage


Mula-mula baca tajuk contest ni, dalam kepala otak aku ada gambaran vespa & vw. Akhirnya, selepas berhempas pulas guling-guling edit gambar ala-ala vintage nih..akhirnya siap jugak entry contest aku,dia & vintage yang dianjurkan oleh encik kom

 Bagi member2 terdekat, diorang memang sedia maklum yang aku ni peminat vespa,mini,vw lama serta barang-barang old skool termasuk  lah kegilaan terbaru aku iaitu lomocamera. Sudah tentu aku juga mengidam hadiah utama kau encik kom! Hehe

Nak dijadikan cerita, boyprengg kesayangan ialah seorang yang gila vespa. dua bijik vespa kesayangan dia dah cukup buat aku rasa macam aku nih GF nombor tiga dia! = ="

Haha,tapi lebih baik dia gila vespa kan daripada gila dekat perempuan lain T_____T

Aku memang admire pun dengan madu-madu aku tuh. Lagipun encik boyprenggg selalu jugak bawak aku pergi konvoi atau event vespa. 

So, untuk contest kali ni aku pertaruhkan dua keping gambar madu nombor dua yang aku panggil CikPuteh ^^
.
.
.
.

PERTAMA
gambar ni diambil masa kitorang berkonvoi dari 
UTM ke Felda Taib Andak. Dekat 2 jam jugak la baru sampai sana. Tapi serius, seronok gila. Nak2 ada pakcik2 yang sporting habis tu. hehe

- sebelum -


- selepas -

.
.
.
.
.

KEDUA
gambar ni pulak masa hari graduation aku tahun lepas. mesti nak kena ada lah kan CikPuteh ni. hehe

- sebelum -


- selepas -


harap-harap dapat memenuhi kehendak juri untuk aku menang fujifilm instax mini tuh. boleh la aku guna buat tangkap gambar madu-madu kesayangan lepas ni ^^

last but not least, aku nak tag salfiza Baek , Anip , Karatz and korang-korang semua untuk join contest ni.




sekian,kalau suka boleh LIKE =)





picit LIKE kalau suka ^___^

09 February 2011

HB #mydear


the most beautiful feeling is 
to see the person you love smiling
and it's even more beautiful 
to know that you are the reason behind it.

Happy Birthday mydear =)


4120491671_4a0b1fc8e5_large_large

lets wish our dream come true ^^



picit LIKE kalau suka ^___^

07 February 2011

04 February 2011

YIHAAAAA, INI LAH HEADER IDAMAN KALBU

nothing much to say,

thankyou my adik manis Jajie Alias..
sangat cute okey, menepati citarasa kekandamu ini...hehe

korang pulak rasa macam mana?
hehe~

picit LIKE kalau suka ^___^

01 February 2011

Dear Mr.February, please bring me more good news!

selamat sejahtera keatas kamu kamu semua..


oh, macam dah lama tak update kan. harap kamu kamu semua sihat. saya ade je...cuma menjadi pembaca senyap (baca: silent reader) dan ada juga blogwalking dan baca entry kamu kamu semua.  


now dah masuk bulan kedua tahun 2011 tapi.....hurmmm, nevermind.... 


Tumblr_lfxelpf90l1qbl6q4o1_500_large






till then, bobbai  ^^


p/s: ILY W.A :)
picit LIKE kalau suka ^___^

::Mari Exchange Alamat Rumah::